Värna

Anlände till Östergötland igår, och befinner mig alltså för tillfället hemma i Värna! Sover för tillfället i gästrummet då jag till mammas stora besvikelse inte riktigt tycker mitt rum är helt mysigt. Detta kommer hon uppenbarligen göra allt som står i hennes makt för att förändra. xD Pyret är inne lite mer när det börjar bli kallt nu, så hinner umgås i alla fall lite mera med henne. En mer social katt är Tusse, Anna Ks katt, som jag fick hälsa på idag! :'D (Tusse äääälskar mig).

Hängde med mamma idag, först när hon spelade på invigningen av det "nya" torget i Åtvid, sen på hennes jobb. Fick alltså besöka min låg/mellanstadieskola, vilket var... nostalgiskt! Jag är... hm, 19 nu, så det var typ sju år sen sist. Det var dock inte tillräckligt mysigt och nostalgiskt för att jag skulle vilja stanna med ungar som ville att jag skulle rita tomtar till dom i fem timmar, så jag drog ut och hittade en viss Anna som jag förföljde hem! Vi har inte förändrats mycket, aight? XD

Sen har jag tagit det lugnt. Ätit och sett på TV. Vilket jag ju inte gör så mycket hemma i Uppsala. XD (I alla fall inte ser på TV.) Chokladpudding.

Inte allt för innehållsrikt blogginlägg idag, men så gåre ibland! Ajö!

Årets rosa band

Idag får det blir ett "meningsfullt" blogginlägg! (Om något jag bara blir mer och mer irriterad på ju mer jag funderar på det.)

För ett tag sen köpte jag årets rosa band. På det står det "ska bara" i blindskrift - vilket ska symbolisera ursäkter som kvinnor hittar på för att undersöka brösten. Jaha, det var ju, eh, bra och påminnande. Kanske inte helt värmande för den som diagnosticerats med bröstcancer?

Här är ett citat av Gert Wingårdh, designern av bandet, från rosa bandet-boken (som man får med när man köper ett rosa band):

"På 2009 års rosa band står orden 'ska bara' skrivna i blindskrift. Orden uttrycker det obehag många kvinnor kan känna inför bröstcancerfrågan och de ursäkter man kan hitta på för att slippa undersöka sina bröst. Att undersöka brösten är som att läsa med fingrarna, därav blindskriften. Jag hoppas att bandet kan fungera som en påminnelse om att undersöka sina bröst och gå på mammografi när man blir kallad. På så sätt kan ännu fler upptäcka och överleva bröstcancer."

Om det är meningen att orden ska stötta kvinnor med obehag att kolla brösten tycker jag det är ett ganska misslyckat försök. Att designa ett rosa band med en ursäkt är mer anklagelse än påminnelse.

Jag kan inte påstå att jag ångrade min investering på 25 kronor, i alla fall en del av pengarna går ju till bröstcancerforskning. Men det dröjer nog inte så lång tid innan jag tar bort "ska bara"-bandet och sätter tillbaka förra årets rosa band på jackan. Hade jag vetat tanken bakom årets band hade jag nog skänkt 25 spänn genom någon annan investering, vilket jag passar på att tipsa bloggläsare om att göra!

En helt ny väääääääääärld

Idag hade min beställning från Sharkrobot (mera spel-tshirts yay!) anlänt, så jag trallade iväg till ett postkontor för att hämta paketen. Efter nogrant sökande på lappen såg jag att posten låg på Sysslomansgatan 17. Jag bor på Sysslomansgatan 12. Jag hade inte en aning om att det fanns nåt sånt där... Jag hade inte en aning om något som fanns överhuvudtaget åt det hållet. Så när jag knallade iväg mot de mindre utforskade områdena av min gata upptäckte jag en hel drös av butiker och liknande som ligger typ en minut från mitt hus. Bland annat den där Ica-affären som fanns med på min epic-map som sedan spårlöst försvann. Inte för att jag nånsin har varit och tittat efter den. (Epic-kartan försvann ju! D:) En något bisarr känsla att stå på en helt obekant plats och fortfarande se hem.

För dom som undrar beställde jag fyra T-shirts (Hey Listen, MM, Eat sleep breath videogames och cuccotease) och en affish (100 Kirbys). Nu väntar jag bara på två andra internetbeställningar. (Ja jag ska sluta överkonsumera. Ja jag vet att jag är fattig student. Ååååh! Igår handlade jag kläder och lakan och bestick och grytunderlägg och... eh, nog om det... Dock var det roligt att jag inte var den enda som inte fattade varför butikerna öppnade en timma försent.)

Idag var jag på stresskurs för andra gången! Fattade att jag faktiskt har en hel del problem som inte bara kommer lösa sig utan som jag faktiskt måste ta tag i. Ska fokusera på två saker tills vidare:
För det första ska jag sova ordentligt. More or less. Datorn ska vara avstängd tio varje vardagskväll.
För det andra ska jag göra mitt bästa för att äta var tredje timma.

Geez, jag hoppas verkligen inte mamma läser det här. Hon har haft rätt om alldeles för mycket. >_>

Det var nog allt för nu... Ajö!


(wäk)

Where's the fire?

Efter en längre tid av brandbilar utanför fick jag motvilligt ta mig utanför dörren för att se vad som hände. Killen i trapphuset sa "Det brinner lite på Svantes bar bara" (Notera att det är lokalen rakt under mitt rum), utanför sa dom att det var lite ventilationsproblem bara. Ingen fara på taket. Sist jag var med om ventilationsproblem krävdes det inte brandbilar, sirener, poliser och blinkande lampor.

Aw geez, way to go breaking my studiero.

Inte för att jag hade någon från början.

Men, åh, en TV4-kille var här! Ni måste titta på nyheterna om mitt hus är med i TV! (Det visas säkert bara lokalt, men ändå.)

See ya, in case I don't catch fire and burn to death.

-

Ett litet pluggtips. Köp inte en ny konsol helgen innan tenta.

Hahahaha!

Jag känner inte för att läsa på tenta, jag känner inte för att städa och diska eller något annat.

Jag känner bara för att sitta och skratta åt livet! 'Cause it's silly!

Haha! xD

Yay me!

Guess what! Jag vann auktionen! :D Så det bar iväg till Gottsunda efter skola och några mackor. Jag tyckte att det var en bra idé att gå dit. Det gjorde jag också. Vilket kanske hade varit lättare om kartan från Eniro hade stämmt lite mer med verkligheten. En annan sak som inte är bra är när man inte har namn på kartan är att inte ha en aning om vart man är. Självklart ville jag inte heller fråga om hjälp av någon, men blev brutalt påtvingad hjälp av ett par tanter. Kom fram i vilket fall, betalade och gick hem, ett PS2 och en jävla massa bilspel rikare. ... Well. Åkte buss hem. Det hade gått typ tre timmar sen jag lämnade mitt rum och det regnade, jag var inte jättesugen på promenaden tillbaka.

Hur som helst. Det är helt tillåtet att tipsa om samtliga PS2 spel jag måste köpa. :3

Jag är helt övertygad om att det var något roligt jag hade tänkt skriva. Gnh.

Ajö!

Random Ranting

Jag kikade lite i gamla blogginlägg precis. I make the wierdest typos! Brukar faktiskt försöka rätta fel innan jag klickar, men jag lyckas missa väldigt skrämmande felskrivningar. XD

Jag vet att följande stycke kommer resultera i flooding av anonyma kommenterare, men jag blir helt paranoid av folk som inte säger vilka de är på bloggen. Vissa är uppenbara, men vi har till exempel denna "John" som skrivit ett par kommentarer. Jag tog tillfället i akt att anklaga Johan idag (han är fortfarande huvudmisstänkt) som dock nekade. I samband med anklagelsen pratade vi om att jag är elak mot Mathilda i bloggen eftersom hon "ändå inte är smart nog att hitta bloggen". Detta resulterade i en kommentar från "m" som säger att det är tur att Mathilda är för dum för att hitta bloggen, eller är hon? Vilket får mig att undra om det är Mathilda som pallrat sig hit eller om det är någon annan som var med i diskussionen idag som jävlas med mig. Waurgh!

Igår var jag uppe lite för sent, vilket resulterade i instant sleep när jag kom hem idag. Sov i tre timmar vilket självklart resulterade i att jag var bra mycket tröttare när jag vaknat igen vid typ halv sju. Var då dessutom tvungen att fixa föda (korv med bröd yay!).

It's quiet here. Almost... TOO quiet... Det jag vill ha sagt är att min rumskompis aldrig är här längre. Undrar om hon tänker ha kvar sitt rum? Vad händer annars? Kommer jag behöva dela bostad med någon odräglig person? Kommer någon börja bo här på riktigt så att- ... Haha, bara för det kom hon och hennes pojkvän in här nu. xD

Jag har budat på ett PS2 på tradera, tiden går ut imorrnbitti. Hoppas. :3

Nu drog dom igen. Kommer jag vara tvungen att dela mitt minimala pentry med någon? Kommer jag behöva städa mera? Kommer en assjysst gamer flytta in så att vi kan spela tilsammans och dela konsoller? Eller kommer det att vara en fotbollskille? (När Zid inte skickar psykedeliska barnprogramsklipp från youtube sätter han skräck i mig på annat sätt. XD)

Mitt knä är trasigt. Jag kanske borde sluta med att alltid trakassera (sitta på, stå på, böja), samma ben.

Tatl spelar betapet! :D Ajö.

Barnamördare!

Idag dissikerade vi pigghajar. Vi som dissikerat förut, även om det bara gäller fisk, vet att lukten är mindre trevlig. Speciellt när det kommer till att sprätta upp inälvor kan man bli... överväldigad. Och är det inte bara en väldigt otrevlig lukt så är det labgruppen mitt emot som lyckats få tag i en höggravid hona, ur vilken ett tiotal bäbis-foster-hajar kejsarsnittas ut. Vi som har ett hjärta (ungefär två personer) fann detta väldigt hemskt, medan resten fann detta väldigt coolt. Lite coolt var det förstås. Det hindrade oss inte från att ge oss på Dennis "Barnamördaren" Sasha så klart, som försvarade sig mot samtliga anklagelser. "Det är inte spädbarnsblod, det är leverfett!"

Idag var jag tvungen att inse att jag skulle svälta ihjäl om jag inte gick och handlade, men innan jag åtog mig denna stora ansträngande uppgift hade en viss Wäk mage att påstå att jag inte skulle kunna handla utan lapp. Självklart hade jag inget annat val än att bevisa honom fel och gav mig alltså av till hemköp utan lapp. Så mycket har jag nog aldrig handlat förut. Detta berodde INTE på att jag öste med mig halva butiken för att jag omöjligt skulle råka glömma något (och därmed förlora), jag behövde bara handla väldigt mycket. Men jag glömde faktiskt ingenting. SA JU ATT JAG KAN HANDLA PÅ KÄNN.

I övrigt? Ingen sovmorgon imorgon (började 10:15 måndag-tisdag, lyckades ändå försova mig i måndags), och i och med att jag inte sover än lär det väl bli en seg dag imorrn... Oh well. (Att erp är fruktansvärt episkt nu underlättar inte direkt pluggandet/koncentrationen för min del, but it's still worth it.)

Spamlyssnar den här låten just nu!

Visste ni att man kan skriva in repeat efter youtube i addressen? Mycket användbart.

Åååååh! Fruktansvärt nämnvärt, med tanke på att jag inte nämnt det här förut! Ett nytt, "riktigt" Nintencom är under konstruktion av Kaerigan. Det är fler än jag som ser fram emot det som attan! :D

Det är nog allt för nu... Natti!

Oj hej!

Hah, det har visst gått ett par veckor sen sist. Jag kan tänka mig ungefär hundra ursäkter till varför jag inte skrivit, men jag besparar er dem! :'D

Egentligen har det väl inte hänt så mycket. Fast på ett sätt har det hänt massa saker... fast mer långsiktigt. I helgen var jag i Stockholm och såg på film och spelade och umgicks hemma hos Wäk med honom, Shriss och Zid. :D En... majoritet av oss hade kanske egentligen inte överhuvudtaget TID med det, jag hade det absolut inte, men jag ångrar inte det minsta att jag åkte dit. Har saknat dom som satan. :3 Dessutom insåg jag hur riktigt jävla lyckligt lottad jag är som har så jävla underbara vänner. Det är klart, jag visste redan om det, men jag skulle fortfarande inte vara någonting utan dem. Jag kan inte fatta att jag faktiskt glömde bort det en gång... men det händer aldrig igen. På tal om det har jag faktiskt blivit av med behovet att hitta någon och bli kär. Visst, det vore väl trevligt, men jag är inte längre dum nog att tro att det är något som löser alla problem. Med de vänner jag har får jag en tillräcklig dos kärlek ändå. <3

Att jag fråntogs möjligheten att sova ifatt i helgen, vilket jag gör varje helg, har dock lett till viss... trötthet... under föreläsningarna under måndagen pch tisdagen. Igår var jag dessutom tvungen att bli klar med ett arbete... vilket kanske inte hade tagit fram till tre på natten om inte ett visst rp hade kommit ivägen. (Vilket också, lätt, var värt det. >X3)

Idag har varit en awesome dag. Jag hade tagit ett beslut om att snooza max EN signal, för jag behövde all sömn jag kunde få. Första signalen fick mig uppenbarligen att stänga av mobilen och lägga den mot mitt ansikte innan jag somnade om igen. Vid nästa signal vaknade jag helt klart. Jag drog iväg till skolan, kikade lite i ett mikroskåp, lämnade in arbetet och gick hem. Hade egentligen en föreläsning, men jag tyckte att det var skönare att sova hemma i stället. Sen sov jag typ i två och en halv timma, och lyckades komma in i drömsömnen på den tiden. Drömde att jag skulle träffa en massa människor i Uppsala, bland annat Karro och Anna K. Karro var gravid. Anna bodde här, men vi hade inte träffats ändå. När jag sovit klart gick jag in mot staden och handlade med Matilda, jag köpte massa vuxna saker. Till exempel soptunna, stekpanna, fryspåsar och rengöring. Sen gick jag hem och gjorde vuxna saker. Till exempel rengjorde toaletten och lagade mat.

Men, nu är ni förstås nyfikna på de där långsiktiga förändringarna jag pratade. (De som ens läste det har glömt det by now, jag vet, spela bara med.) Allting har och göra med att jag liksom långsamt anpassar mig till det här livet. Mitt rum och min gata har blivit hemma, inte bara någonstans där jag sover och har mina saker. Hemköp är mitt hemköp, och jag hittar i deras hyllor. Vägen till och från skolan följer jag utan att ens tänka (vilket innebär att jag går den av misstag när jag tänkt ta en annan väg). Jag trillar in i lektionssalarna innan lektionen har börjat. Människorna runt omkring mig har förvandlats från bekanta till vänner. Jag kan göra pannkakor.

Men jag kan fortfarande inte riktigt få mig att förstå att jag inte ska tillbaka till mitt gamla liv igen. Kliva av bussen med Annika och promenera till Facetten utan ett ord, hämta grejerna i skåpet och SEDAN säga godmorgon. Attackera Madde för att strax därefter få storstryk. Vänta på Karro som är sen för att sedan trakassera henne för det, för att SEDAN rita pokémon i henes böcker. Bråka med Knutte orimligt länge för att ingen av oss vill ge upp. "Prata" med Becca, ("Abubu!" "Avuvuvu!"), säga åt Johanna att sluta gnola, sno Claras saker, hälsa på Ståhla med enorm entusiasm och lyssna på hennes urflippade historier, inse att jag glömt hälsa på Josse efter en halv dag igen, förgäves försöka få Martin att sluta vara opassande... mobba fiskarna, spontanspringa, vara i lilla skåpet, vända uppochner på alla tavlor vid cafeterian, hänga med Elof, göra tårtor, springa i korridorerna och få allmän disapprovance av alla normala männsikor, sätta upp lappar och klättra upp på taket...

<3

RSS 2.0