Mot en ny framtid

Beslutet har tagits, jag kommer att hoppa av biologin när den här kursen är slut, om ett par veckor. Fram till sommaren läser jag lite enskilda kurser så att jag får ha kvar rummet och så... Sen blir det Språkvetarlinje i höst om jag kommer in!

Det känns både bra och tungt. Bra för att kag tror att det här är rätt för mig, tugnt för att jag kommer sakna Molekylärbiologin, och främst då klassen. Typ Matilda vet jag ju att jag kommer hålla kontakten med, och några till, andra kommer jag inte att göra det med. Men man kan ju inte stanna kvar bara för att man tycker om människorna. Och även om man behåller kontakten så blir ju allt annorlunda, det är liksom väldigt skänt att ha någon som man står nära som nästan alltid finns där... Men jag hoppas att vi klarar oss ändå...

Tack till alla som gett råd och stöttat/stöttar, både här och utanför bloggen! Även om jag inte har följt alla råd så är jag tacksam över att höra åsikter från lite olika synvinklar, och få lite ordning på tankarna.

Förändring är alltid skrämmande, men undviker man den så kommer man aldrig vidare!

Vad ska jag göra med mitt liv?

Enda sen jag var liten har jag älskat djur, natur och brytt mig om miljöfrågor. Jag har alltid vetat att jag vill bli biolog. När det var dags att söka till Universitet hade jag inte mod att ifrågasätta denna livslånga beslutsamhet.

När jag började på Universitet såg jag i min framtid mig själv inom någon slags forskning. Utildningen såhär långt (Molekylärbiologi, det här är min andra termin) har varit ungefär som förväntat, eller bara bättre än förväntat, men jag har börjat inse att jag inte vill arbeta inom naturvetenskap. Forskning kommer inte fungera för mig, för jag har inte den entusiasm och det initiativtagande som krävs. Det finns fortfarande många andra yrken inom biologi (varav ett av dem jag funderat på är kriminalteknologi), men det är inga jag känner att jag egentligen VILL syssla med.

Om jag hade varit mera modig vi slutet på gymnasiet hade jag valt att köra på någon typ av författarskap. Jag är mycket mera självsäker inom språk än jag är inom naturvetenskap, och tycker också att det är mycket roligare att syssla med.

Just nu går mina funderingar såhär: Jag går klart den här terminen (för att inte bli av med boende etc, som är beroende av universitetsstudier), samtidigt som jag söker Språkvetenskap till hösten. Det är en treårig utbildning som ger befogenhet att söka vidare till utbildningar som skulle kunna ge mig jobb inom tex journalistik eller översättning.

Jag skulle kunna gå klart den här utbildningen (alltså två år till) och ändå ha befogenhet till en fortsättningsjournnalistik. Det är en ettårig utbildning som skulle ge mig jobb som journalist inom naturvetenskap (antagligen). Det känns som en kompromiss som för mig inte är särskilt lyckad. Dessutom vet jag inte hur mycket man hinner lära sig på enbart ett år.

Kvar i Uppsala vill jag vara, i vilket fall som helst.

Att hoppa av det jag går nu är inget jag direkt gör med glädje, i och med att jag gillar utbildningen och trivs jättebra med folket. Men det känns samtidigt dumt att utbilda sig till jobb man inte vill ha bara för att man tycker om klassen typ.

Ett problem med att gå kvar den här terminen i väntan på ny utbildning i höst är att jag kommer ha jättesvårt att motivera mig till att klara tentor och sånt. Nu har vi Kemi, som både är svårt och inte alls mitt ämne, och jag vill inte att det ska vara det som driver mig till att impuls-hoppa över till en annan utbildning.

Så ja, är det nån som har några råd eller vägledning? Det här är jättesvårt. ._. Följa känslan (språk) eller förnuftet (naturvetenskap)?

Stockholm

Igår drog jag en sväng till Stockholm för att träffa Zid, Wäk och Shriss några timmar... var det tänkt i alla fall. Väl där insåg jag att jag inte ville hem och fick sova över där i stället! Pizza, film, promenader, Alias och Brawl! Och boobs. En jävla massa boobssnack.

Filmen vi hyrde var Gamer, vilket var en riktigt cool film! Karaktärerna och scenerna var astuffa, men den kändes bitvis ganska genomstressad... Skulle helt klart ha varit längre. Men den är absolut sevärd och skitbra! >X3

En tant gick förbi oss när vi var ute och gick... Shriss och jag höll på och bråkade/brottades, vilket tanten besvarade med att ställa sig och råstirra ogillande på oss... Vi upptäckte detta, skärpte till oss lite, hälsade på tanten och fortsatte gå, vilket tanten besvarade med att fortsätta stå still och blänga ogillande på oss. Hon fortsatte stirra medan vi gick iväg. Jag tror inte att hon gillade oss så mycket.

Alias spelades med god laganda... MYCKET god laganda och inte alls med smutskastning inom lagen angående huruvida jag var kass på att förklara eller Shriss var dålig på att uppfatta.

När Wäk hade lämnat oss och vi hade återvänt till Zids hus spelade vi Brawl en stund. Sent som det var var vi alla trötta och jag tog ett par segrar över Shriss och Zid i Brawl. Jag försökte övertyga dem om att jag kunde få förtjäna att unnas ett par vinster för en gångs skull, men Zid och Shriss hävdade bestämt att det inte var det minsta okej och att dom var tvugna att inta energidryck för att reparera sina förlorade spelförmågor. De började sedan spela subspace emissary i co-op medan jag... hejade på. (Jag sov efter 5 minuter.) Jag vaknade upp med jämna mellanrum för att försvara mig mot de eventuella förolämpningar som kastades mot mig. Typ klockan 4-5 (efter att de klarat det och Shriss hade fått trakassera mig klart) var vi i säng.

Följande morgon väcktes jag av ett "Peels", och inte av ett larm, för det hade tydligen aldrig gått av... som tur var vaknade Zid ändå 7.45 och jag och Shriss hann iväg till våra bussar/tåg. Mitt tåg, som jag köpt biljett till på kvällen när jag bestämt mig för att sova över, tyckte att det var en kul idé att vara en timme sent. Detta var för sent för att jag skulle hinna fram till Uppsala i tid för min lektion, och jag köpte en TREDJE hembiljett för ett tidigare tåg. Och nej, jag missade det inte och det var inte försenat, så försök inte. Jag kom hem välbehållen och i tid, ytterst pigg och fräsh och redo att möta dagen. Vilket förstås uppföljdes av en lektion i skolan där jag var ytterst pigg och aktiv och absolut inte sov. Elleeeer...?

Nu vet jag att Wäk kommer gnälla över att han inte har nämnts tillräckligt mycket, så då kan jag ju berätta om följande: Jag hade med mig hans mössa till Stockholm, som han glömt hemma hos mig sist. Denna glömde han nästan hos Shriss, men vi andra påminde honom om att ta med den. När vi lämnade Zids hus var den slutgiltigt glömd där. Killen med koll.

Resten av dagen har jag segat och sovit, samt råkat låsa ute min nya rumskamrat (som för övrigt är väldigt trevlig) och inte vaknat när han bultat på dörrn och ropat, och varit allmänt produktiv. Så som jag är mest.

Snart drar i alla fall Zid iväg till USA... vilket är tråkigt, men jag hoppas på att han kommer få skitkul ändå, utan oss. ^_^ ... Och så är det ju faktiskt bara tre veckor det handlar om. Men i alla fall, dagar som den passerade är sådana som får mig att inse hur lyckligt lottad jag är, som fått helt ovärderliga vänner. Jag älskar er. <3

Tack och adjö!

RSS 2.0